Wij beschikken over een breed scala aan fruitzuren, welke we gebruiken is afhankelijk van je huidconditie en het gewenste resultaat. Een fruitzuurbehandeling is maatwerk en wordt geadviseerd na een intake en huidmeting.

Het te bereiken effect van een fruizuurbehandeling is voor elke client weer verschillend. Middels een persoonlijk gesprek en een huidanalyse zal de behandeling(en) uitvoerig worden toegelicht.

De behandeling
Tijdens de behandeling zal uw huid eerst gereinigd worden. Wanneer de fruitzuurpeeling b.v. Salicylzuur of een glycolzuur in verschillende % (afhankelijk van de opbouw) op de huid aangebracht wordt, zal dit branderig en jeukend voelen. De huid zal rood worden en er kunnen kleine, witte blaasjes verschijnen. Afhankelijk van de reactie zal de fruitzuur na enkele minuten geneutraliseerd worden.

Na de behandeling
Eventuele roodheid en blaasjes verdwijnen binnen één tot twee dagen, soms zelfs al na enkele uren. Soms ontstaan er korstjes na de behandeling. Het is belangrijk dat u niet aan deze korstjes gaat krabben. Ze genezen vanzelf binnen enkele dagen. De behandelde huid is gevoelig voor zonlicht. Stel daarom de huid tot zes weken na de laatste behandeling zo min mogelijk bloot aan UV straling (zowel zon als zonnebank). U kunt eventueel een zonnebrandcrème gebruiken (minimaal factor 30).
Wij hebben ook een Retinol serum die verzacht en een bijpassende hydraterende crème.

Resultaat
Het resultaat van de behandeling is afhankelijk van de indicatie. Over het algemeen ziet de huid er gladder en gezonder uit, worden donkere verkleuringen opgebleekt en zullen ontstekingen van de huid verminderen.

Een fruitzuurbehandeling kan als eenmalig in een schoonheidsbehandeling worden toepast of in een kuur van 6 tot 8 behandelingen.Afhankelijk van de klachten en/of gewensten resultaten.

Afspraak maken