Vlindermassage is een eenvoudige, zachte en subtiele massage van de rug die diep inwerkt op het centrale zenuwstelsel. Deze massage zorgt niet alleen voor een diepe ontspanning, maar herstelt ook het evenwicht in het lichaam en nodigt het lichaam uit blokkades en oude spanningen los te laten. Daardoor is het tevens een ideaal middel voor allerlei kwaaltjes. Vlindermassage kan op zichzelf gegeven worden, maar kan ook makkelijk ingepast worden in andere massagevormen.

Eenzelfde beweging wordt eindeloos herhaald. De zachte touch en het repetitieve karakter zorgen voor een diepe intense ontspanning.

Ons lichaam kent enkele belangrijke centra. Een van deze centra is de ruggenwervel. Hier komen alle zenuwbanen vanuit het gehele lichaam samen. Deze zenuwen regelen en besturen de verste uithoeken van ons lichaam. Het doel van deze massage is het prikkelen van deze banen. Deze prikkelingen dragen ertoe bij dat er in het lichaam een harmonisatie optreedt op lichamelijk gebied. Ook treedt een harmonisatie op tussen lichaam en geest. De massage stimuleert en herstelt de oorspronkelijke werking van de zenuwen.

De blaasmeridiaan
Ook de blaasmeridiaan loopt over de ruggenwervels. Deze blaasmeridiaan is met haar 67 punten de langste en oppervlakkigst gelegen meridiaan. Via de rug maakt zij verbinding met alle organen. Zij voert de losgekomen spanningen /afvalstoffen af.

Deze massage creëert ontspanning, heft hardnekkige blokkades op en werkt diep door in alle organen van het lichaam.

Wat doet vlindermassage?

  • Geeft rust, veiligheid en geborgenheid
  • Vermindert stress, spierspanning en verlicht pijn
  • Maakt gewrichten soepeler
  • Bevordert herstel
  • Leert spanning in het lichaam te herkennen
  • Leert eigen lichaam beter kennen zodat je er meer van kunt genieten.

Vlindermassage is voor mannen én voor vrouwen en kan gecombineerd worden met een gezichtsmassage.

Afspraak maken