Bij het woord make-over denkt iedereen al snel aan een vrouw. Het Barneveld Magazine wil daar verandering in brengen en deed een oproep voor de eerste mannelijke make-over. De 64-jarige John Bommezijn uit Putten mocht uiteindelijk de complete metamorfose ondergaan. Op de vraag of hij zenuwachtig was antwoordde hij: ‘Nee, totaal niet. Ik laat alles op mij afkomen’.

De dag start met een kappersbehandeling bij Kapsalon Roest in Barneveld. Bij binnenkomst spat het enthousiasme van eigenaar Wim Roest er vanaf. Echter heeft John wel één ding wat hij absoluut niet wil. ‘Dat mijn haar geknipt wordt in kapsels die veel te jong zijn voor mijn leeftijd. Bijvoorbeeld van die ingeschoren toestanden! Gewoon een goede kop met haar, dat vind ik het belangrijkste.’ John mag meelopen naar de wasbak, waar kapper Wim eerst het haar wast. Daarna is het tijd voor de schaar.

Met de tondeuse bewerkt Wim de zijkanten en de achterkant van het haar. Voor de finishing touch knipt de kapper het overgebleven haar in een strak model en gebruikt daarna het product ‘Meuk’. Meuk is een klein begrip in Barneveld aan het worden. Het is een heerlijke wax waar je van alles mee kunt doen: krullen knijpen, strak kammen, noem het allemaal maar op. Voordeel van deze wax is dat je het gemakkelijk uit kunt wassen. Ook wordt het niet al te hard, dit zorgt ervoor dat iedereen het product kan gebruiken.

‘Ik heb John even lekker opgeknipt, een kapsel van deze tijd. Niet extreem kort, wat je tegenwoordig wel vaker ziet. Het moet een beetje no nonsens bij hem zitten en ik denk dat dat aardig gelukt is’, aldus Wim. Het resultaat mag er zijn!

Het volgende adres waar we welkom worden geheten is bij Salon CC in Barneveld. Eigenaresse Corine Veldhuizen is begin januari gestart met haar nette salon aan de Anthonie Fokkerstraat 5, 1e verd. (Briellaerd). Daar ondergaat John een heerlijk ontspannende Kobido massage. Dit is een Japanse gezichtsmassage (ook wel een natuurlijke facelift genoemd) welke de bloedcirculatie in je hoofd verbeterd, zodat er meer zuurstof naar het gezicht stroomt en het verwijdert toxines en dode huidcellen.

Deze massage is ook heel geschikt voor mannen, omdat hij maar een halfuurtje duurt. ‘Het is geen geneuzel, mannen houden vaak niet zo van getut op hun gezicht. Je kunt de massage natuurlijk wel uitbreiden, denk hierbij aan de wenkbrauwen verven of een masker’, legt Corine uit.

John krijgt na zijn massage ook een heerlijk relaxt masker op zijn gezicht, dat helemaal wordt opgezogen door de huid. Het is heel belangrijk om de huid vooral in het gezicht te onderhouden, want op het gezicht kun je alles aflezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spanning, stres, verdriet en blijheid. ‘John zijn huid zag er goed uit. Hij is over de vijftig, sport veel en eet gezond. Toch kun je met een massage het verouderingsproces tegenhouden. De rimpels worden hierdoor minder, het geeft een strakke kaaklijn en het is goed tegen stress en vermoeidheid’.

Bij Salon CC kun je naast huidverbeterende massages ook terecht voor professionele ontharing door middel van waxen en bodysugaring. In de salon onthaart Corine o.a. met suikerpasta (minder pijnlijk) voor een super glad resultaat, geen risico op allergie en geschikt voor de meest gevoelige gebieden. Voor mannen is de stap naar een salon voor huidverbeterende massage vaak te groot. Misschien wel te groot? Maar dit is eigenlijk helemaal nergens voor nodig.

Zowel mannen als vrouwen hebben een goede huidverzorging nodig.Kortom, kom gerust eens een keertje langs! Salon CC biedt vakkennis voor mannen en vrouwen, mooie producten, een glad resultaat, privacy en een ontspannen sfeer.

Nadat John heerlijk is ontspannen, vervolgen we onze weg naar Romeyn Tailors. Hier is het tijd voor een passend kledingadvies. In deze prachtige winkel worden we geholpen door Geert Jan. Voor John worden twee verschillende setjes uitgezocht. De eerste set bestaat uit een wit overhemd, met daar overheen een blauw gilet afgemaakt met een grijs jasje. Daaronder een strakke jeans. De set is pas helemaal compleet als John een blauwe sjaal met witte stippen om zijn nek slaat.

Geert Jan voegt tot slot nog een lange blauwe winterjas toe. De verkoper legt uit: ‘Ik heb gekozen voor een semi dress, dit is iets wat heren tegenwoordig graag dragen. Wel met een jeans, zodat je een beetje die rauwe combi hebt. Met een jasje kun je deze outfit eigenlijk naar elke gelegenheid wel dragen. De blauwe kleurstelling is iets wat de meeste heren wel goed staat. Met een goed wit hemd en de juiste accessoires heb je een perfecte combinatie!’

Het merk wat John draagt is Fradi, dit is een nieuw Italiaans merk in Nederland. De eerste collectie is nu op de Nederlandse markt uit. Het merk heeft talrijke creatieve combinaties en gebruiken veel prints. Daarnaast maken ze gebruik van mooie stoffen, waardoor een mooie combinatie ontstaat. Na het showen van de eerste set verdwijnt John in het pashok om daarna tevoorschijn te komen in kledingset nummer twee.

In dit setje zit iets meer kleur. Voor de winter zie je echter veel blauwtinten op allerlei gebieden, deze worden dan gecombineerd met aardetinten, groen en bordeaux. Het overhemd bestaat uit spijkerstof, met daaroverheen een aardetintenkleur trui en afgemaakt met een zwart jasje. De aardetinten zijn voor de meeste heren goed in het gezicht. John is iets donkerder in het gezicht, dus in principe kan hij deze set goed hebben. Van hetzelfde merk, dus ook hier zie je weer veel prints, de visgraat van het jasje en tot slot heel goed draagbaar. Het valt op dat John zich in het eerste setje prettiger voelt. ‘De eerste set sprankelt veel meer. Ik vind de tweede set eigenlijk een beetje saai. De kleurstelling blauw met wit vind ik mooier. En die broek zit gewoon ook veel lekkerder’, besluit John met een knipoog. Geert-Jan begrijpt de keuze van John en zou ook voor kledingset nummer één gaan. ‘Het eerste blauwe setje is wel een beetje safe. Ik ken John niet zo goed en blauw is dan wel een kleur die de meeste heren gewoon goed staat. Daarmee kan je bijna nooit de mist mee ingaan. Dus vandaar dat ik voor blauw ging.’

Trends voor de winter? Je ziet veel wolsoorten. Ze zijn bijna allemaal afgewassen, zodat een vintage verwerking gecreëerd wordt. Daarnaast valt op dat er veel laagjes zijn en prints. Dus in sjaals, stropdassen, pochets, jassen die worden gecombineerd met basisartikelen zoals gilets, een goede jeans of een mooi effen hemd. Zo krijg je een hele mooie balans in de combinatie.

De dag eindigt bij Soeterboek Schoenen in Barneveld. Bij een sprankelende outfit horen namelijk ook een paar mooie schoenen. Bij binnenkomst in deze overzichtelijk zaak vallen de ogen al snel op een paar schoenen van Floris Van Bommel. John loopt rustig door de zaak en bekijkt de schoenen zorgvuldig.

Ook een paar schoenen van het merk Harris vallen direct op. Dit is ook een nieuw merk binnen het assortiment van Soeterboek Schoenen waar Anna-Marie Gelderblom- Soeterboek trots op is. ‘Harris schoenen zijn volledig handgemaakt volgens Italiaans vakmanschap. Het is een hele mooie Engelse stijl met een mooi jasje erover heen. Daarnaast biedt de schoen ook een goede kwaliteit, het is prachtig materiaal en mooi gepoetst. Deze Harris schoen past precies bij de stijl die John nu draagt, dus een perfecte combinatie! John beaamt bovenstaande, want de schoenen zitten heerlijk en de keuze is dan ook rap gemaakt.

Trends wat betreft schoenen? Voor deze winter zie je van alles voor de heren. ‘Het geklede mag best wel gek zijn. Een paar jaar geleden was dat totaal anders. Het is leuk om de klanten die in de winkel komen de verschillen te laten zien’, vertelt Anna-Marie. Cognac is een kleur die het altijd goed doet, omdat de kleur goed te combineren is met allerlei kleuren kleding. Naar het voorjaar toe lijkt de keuze van de heren weer richting de sneakers te gaan, met name in de kleur wit.

De set is compleet, de make-over zit erop. Tot slot worden er nog een aantal foto’s van het eindresulaat gemaakt. John kan terugkijken op een geslaagde makeover. ‘Ik vond het erg leuk. De kapper, de gezichtsbehandeling, de hele mooie kleding en de schoenen. Ik wist niet wat ik vanochtend kon verwachten. Ik dacht ik laat het gewoon gebeuren. Maar ik vond het hartstikke leuk en gezellig. De set waarmee ik ben geëindigd kan zo bij mij de kledingkast in.’

Afspraak maken